Tjänster
Case stories
Bildarkiv
Produktblad
Håltagning
Rivning
Upptag av vägg i lägenhet
Friskluftsventilation
Anslutningstätningar
Brandtätning
Smidesarbete
Arbete med rotavdrag

Om oss
Mobilblogg
Om företaget
Kvalitésäkring
Reklamation
Lediga tjänster
Koncernen
Kontakta oss

Intranet
Ta mig dit

Tel. 042-16 22 79
Fax. 042-16 18 81

FAQ
Hur många tilluftsventiler behöver jag i min bostad?
En generell tumregel är att en Fresh 31, 32, 80 klarar 15 m² och en Fresh 40, 90, 100 thermo klarar 25 m². Ex. ett hus på 125 m² boyta behöver 5 stycken Fresh 90 eller 8 stycken Fresh 32.

Hur vet jag om min bostad behöver Freshventiler?
Indikation på eftersatt ventilation är bl.a. imma på insidan av fönstret, instängd lukt eller imma på badrumsspegeln. Genom att installera Fresh friskluftsventiler och badrumsfläktar löser du på enklaste sätt dessa problem.

Jag behöver tilluft, men är pollenallergiker, vad gör jag?
Fresh väggventiler levereras som standard med damm- och insektsfilter. Som tillbehör finns pollenfilter som avskiljer smuts och pollenpartiklar och det finns även ett tätare miljöfilter som har en ännu högre avskiljningsgrad och passar särskilt bra där pollenallergiker vistas.

Jag har en braskamin, hur kan jag fördela värmen mer effektivt i huset?
Med hjälp av Fresh värmeflyttare som är ett komplett paket, kan du enkelt flytta överskottsvärme till ett angränsande rum. En annan viktig faktor är att överluften fungerar i hela huset. Om ej, använd överluftsgaller.

 

Kan jag sätta min badrumsfläkt i taket?
Ja, Fresh fläktar är konstruerade för att de kan monteras både i tak och vägg.

När skall jag ha en spaltventil i stället för en väggventil?
Det bästa sättet att tillföra bostaden frisk luft är genom Fresh väggventiler. Med väggventiler får du filtrerad och dragfri tilluft.

Skall jag sätta en tilluftsventil i köket?
Principen för en fungerande ventilation är att man tar in frisk luft i ”rena” utrymmen som sovrum, vardagsrum, kontor. Luften skall sedan passera genom bostaden för att slutligen evakueras från ”smutsiga” utrymmen som bad, toalett, tvätt, kök m.m. Det vill säga om du sätter en tilluftsventil i köket så försämras ventilationen i hela huset.

Var i rummet skall min väggventil sitta?
En väggventil skall sitta så högt upp på väggen som möjligt. Finns det en radiator skall den ventilen sitta ovanför eller i anslutning till den. Vid golvvärme bör ventilen sitta minst en meter från fönster för att inte förstärka kallraset vid fönster.

Ladda gärna hem denna broschyr för fler tips och råd om ventilation!